Wat te doen bij griep

Wat te doen bij griep
Als je griep hebt, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf. Je voelt je slap, moe, hebt last van hoofdpijn, spierpijn en je zit niet lekker in je vel, maar het liefst voel je je zo snel mogelijk weer als vanouds. Op deze pagina lees je wat je moet doen bij griep, zodat je zo snel mogelijk van de vervelende klachten van griep af bent en je weer lekker in je vel zit.

Ga naar bed en rust voldoende
Mensen die griep hebben, moeten zo veel mogelijk rusten en lekker veel slapen. Als je slaapt, kan je lichaam zichzelf namelijk weer genezen en word je dus sneller beter. Als je moeite hebt om in slaapt te komen vanwege je grieperige gevoel, kun je warme melk of kruidenthee drinken om sneller in slaap te komen. Ook kun je een paracetamol nemen om de koorts te verlagen en de pijn die je wakker houdt, te verzachten.

Daarnaast is het niet alleen belangrijk om voldoende te slapen, maar wordt het tevens aangeraden voldoende rust te nemen. Denk je dat je nog makkelijk kan werken, ondanks je grieperige gevoel? Dan kun je beter voor de zekerheid toch nog een dagje thuis blijven, want als je gaat werken is de kans groot dat jouw griepgevoelens alleen maar erger worden.

Eet voldoende vitamines
Als je veel vitamine C binnenkrijgt, voel je je al snel een stuk beter. Vitamine C zorgt voornamelijk tijdens griep en verkoudheid voor een flinke oppepper. Daarom is het belangrijk dat je veel fruit en groenten eet als je last hebt van de griep. Hierbij kun je denken aan kiwi’s, ananas, mandarijntjes, sinaasappel, druiven, komkommer of tomaat. Als je je niet goed genoeg voelt om te eten, kun je ook vitaminepillen slikken om toch vitamine C binnen te krijgen.

Drink voldoende
Door veel te drinken, wordt het vochtgehalte van je lichaam op peil gehouden. En dit is erg belangrijk, want als je koorts hebt verlies je veel vocht. Daarnaast spoel je afvalstoffen sneller uit je lichaam door veel te drinken, waardoor je sneller beter bent. Heb je last van je keel en moeite met slikken? Dan kun je je keel verzachten door (kruiden)thee te drinken. Zo krijg je alsnog vocht binnen en doet je keel bovendien minder zeer. Daarnaast voel je je rustiger als je kruidenthee drinkt, waardoor je beter kan rusten en de griep sneller weg zal gaan.

Neem medicijnen tegen de griep
Om het genezingsproces nog wat meer te versnellen en je grieperige gevoelens sneller te laten verdwijnen, kun je tevens medicijnen nemen tegen de griep. Voor volwassenen zijn er medicijnen als echinaforce, antigrippine, nisyspray, tussistin en nisyleen en voor kinderen zijn er middelen verkrijgbaar als nisykind, kinditherm, tussikind en rinikind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *